Selectieve toegang, wat is dat?

Marijke van Doeland 15-05-2019
3221 keer bekeken

In een aantal combinaties van maatregelen komt het begrip selectieve toegang voor. Liever spreken we van een bestemmingsgebied, waar dus vooral bestemmingsverkeer welkom is. De vraag is dan: wat is bestemmingsverkeer?

Wat is bestemmingsverkeer?
In elk geval zijn dat de voertuigen van bewoners, ondernemers en werknemers in het gebied. Maar ook zijn dat de klanten van deze ondernemers en de bezoekers van de bewoners of van het centrum. Kortweg iedereen die een bestemming heeft in het Damcentrum en daarvoor uit de auto stapt, rekenen wij tot bestemmingsverkeer.

Drie bestemmingsgebieden
In het onderzoek zijn drie bestemmingsgebieden gebruikt voor selectieve toegang:

  1. Het oude toegangsgebied (blauwe gebied). Dit gebied komt uit vorige onderzoeken. Het is grofweg het gebied tussen de A4, A12, Westerlookade – Veurselaan en bassischool de Emmaüs.
  2. Het grote toegangsgebied (blauwe gebied +gele gebied). Dit is grofweg het gebied tussen de A4, A12, Bernhardlaan - Noordsingel en bassischool de Emmaüs.
  3. Het kleine toegangsgebied. Let op: Het gaat hierbij om het oude gebied, waar indicatief een deel uit is genomen.

Wat nog niet bepaald is, is de periode dat iemand in het Damcentrum verblijven moet, om bestemmingsverkeer te kunnen zijn. Is dat een kwartier? Langer? Korter? Ook liggen de grenzen van het bestemmingsgebied nog niet vast.

Als er voor een combinatie van maatregelen wordt gekozen waarin een bestemmingsgebied wordt aangewezen, gaan we opnieuw in gesprek om details als gebiedsgrenzen en tijdslimieten vast te stellen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen