Combinatie 7: Nieuwe brug 2-richtingen + selectieve toegang oude bestemmingsgebied + aanvullingen

Marijke van Doeland 15-05-2019
2545 keer bekeken

Door het toepassen van de selectieve toegang mogen minder auto’s door het gebied rijden dan in combinatie 6.

Intensiteiten
Door het toepassen van de selectieve toegang mogen minder auto’s door het gebied rijden. Dit is terug te zien in lagere intensiteiten op alle wegen ten opzichte van de variant 3A. Door de tweerichtingsverkeer oplossing verspreidt het verkeer over het gehele gebied en neemt in deze variant ook de intensiteit op de Wijkerbrug af tot onder de 6000. De nieuwe brug zit hier nog wel boven.

Wachttijden
Er is een beperkte toename van de vertraging bij de kruispunten in deze variant, ondanks dat er door selectieve toegang minder verkeer door het gebied gaat. Met name de extra aansluiting van het kruispunt bij de nieuwe brug op de Vlietweg leidt hiertoe. Ook is meer belasting bij de Dokter van der Stamstraat.

Voertuigverliesuren
Het aantal voertuigverliesuren in het gebied neemt ten opzichte van de basisvariant met de optimalisatie van de huidige situatie iets af naar 111. Het verschil met dezelfde combinatie zonder selectieve toegang (164) is echter groot.

Peiling
Heeft deze combinatie uw voorkeur of vindt u dit juist de minst aantrekkelijke combinatie? Via dit formulier kunt u ons dit laten weten.  

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen