Combinatie 6: Nieuwe brug met tweerichtingsverkeer

Marijke van Doeland 15-05-2019
2436 keer bekeken

In deze combinatie wordt de capaciteit verhoogd door de aanleg van een extra brug. Daarmee wordt het verkeer meer verspreid over alle drie de bruggen, doordat alle drie de bruggen in twee richtingen kunnen worden gebruikt. Dit leidt in totaal tot meer verkeer door het gebied.

Op de Sluisbrug en de Wijkerbrug neemt de intensiteit hierdoor af. Op de Voorburgseweg en de Oude Trambaan neemt de intensiteit toe tot respectievelijk 4700 en 4200.

Wachttijden
Er is een beperkte toename van de vertraging bij de kruispunten in deze variant. De vertraging is iets groter dan in de variant met het kleinere toegangsgebied. Met name de extra aansluiting van het kruispunt bij de nieuwe brug op de Vlietweg leidt hiertoe. Ook is meer belasting bij de Dokter van der Stamstraat.

Voertuigverliesuren
Het aantal voertuigverliesuren in het gebied neemt toe naar 164, ondanks de andere aansluiting van de nieuwe brug op het kruispunt met de Vlietweg.

Peiling
Heeft deze combinatie uw voorkeur of vindt u dit juist de minst aantrekkelijke combinatie? Via dit formulier kunt u ons dit laten weten.  

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen