Inloopbijeenkomst 20 april

De Julianabaan is voor velen een plek voor de dagelijkse boodschappen, om naar de bibliotheek te gaan of een ijsje te eten. Om dat zo te houden, is het nodig om na te denken over de toekomst van het gebied.

Hoe zorgen we ervoor dat het ook de komende decennia een aantrekkelijk winkel, -werk en verblijfsgebied blijft? Hoe gaan we om met het veranderende klimaat, met nieuwe vormen van winkelen? Hoe kan het gebied 's avonds aantrekkelijker en veiliger worden?

Om deze vragen goed te beantwoorden, maken we in 2022 een visie op de toekomst van De Julianabaan. In deze ontwikkelvisie leggen we met elkaar vast hoe het gebied er in de toekomst uit gaat zien. Graag nodigen we u uit om daarover mee te denken.

Stappen ontwikkelvisie

De gemeente werkt aan het gebied via twee stappen. 

  • Dit jaar maken we samen met bewoners, ondernemers, gebouweigenaren en andere belanghebbenden een ontwikkelvisie die de toekomst van De Julianabaan beschrijft. De ontwikkelvisie geeft aan waar in het gebied welke functies kunnen komen, bijvoorbeeld (ondergronds en bovengronds) parkeren, een cultuurgebouw met bibliotheek en theater en groen. Hiervoor moeten we een aantal onderzoeken doen.
  • Nog dit jaar voeren we een aantal kortetermijn acties uit in de buitenruimte om De Julianabaan direct al aantrekkelijker te maken. Zo plaatsen we in het voorjaar extra hanging baskets en plantenbakken, zodat De Julianabaan zichtbaar groener wordt. Ook willen we dit jaar bijvoorbeeld een extra speelplek maken en nieuwe fietsnietjes plaatsen. Wij horen graag van u of u nog andere aandachtspunten voor de openbare ruimte rond het winkelcentrum ziet.

Inloopbijeenkomst 20 april 2022

Tijdens de inloopbijeenkomst vertelden we u meer over de aanleiding, kon u met het projectteam in gesprek gaan en uw vragen stellen. Bijvoorbeeld:
 

  • Waarom moet er nagedacht worden over de toekomst van De Julianabaan?
  • Wat is een ontwikkelvisie?
  • Welke onderzoeken worden er uitgevoerd?
  • Welke ingrepen zijn er op korte termijn zichtbaar?
  • Op welke manier en momenten kan ik meedoen en mijn ideeëen delen?

We gaan nog starten met het maken van de ontwikkelvisie voor De Julianabaan. Later dit jaar volgen beelden  over hoe De Julianabaan eruit komt te zien.

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen