Dromenlab resultaten

Bewoners, winkeliers en bezoekers deelden van 27 augustus tot en met 13 september 2022 hun toekomstbeelden en dromen over De Julianabaan.

Dit kon via een online enquête, de website, facebook, een Droomkaart of het fysieke Dromenlab op 10 september 2022 op De Julianabaan.

In totaal zijn er 617 dromen verzameld:

 • 289 mensen vulden de enquête in
 • 38 mensen deelden hun droom via de website
 • Ongeveer 140 mensen bezochten het DromenLab
 • De overige mensen deelden hun droom via een Droomkaart of facebook 

Samenvatting resultaten

Inwoners gingen in gesprek met medewerkers van het Dromenlab over hun dromen en ideeën door 5 vragen op een creatieve manier te beantwoorden. Hieronder een samenvatting per vraag

 • Wat is jouw droom voor De Julianabaan?
  Inwoners droomden het meest over een groene leefomgeving met meer horeca en terrassen, het winkelaanbod en de inrichting van het winkelcentrum, parkeeroplossingen en verkeersveiligheid en mogelijke voorzieningen.

   
 • Wat vind je van De Julianabaan?
  De meeste waarde wordt gehecht aan het dorpse karakter van De Julianabaan. Men stoort zich het meest aan het gebrek aan orde en een goede sfeer, het rommelig beeld en verkeershinder. Veel inwoners zien graag meer groen in ruil voor parkeren en dat de buitenruimte opgeknapt wordt.

   
 • Kansen voor de herontwikkeling van het gebied?
  Het parkeren in het gebied beter organiseren waardoor de pleinen beter benut worden met meer sfeer en functies. Door betere ‘verbindingen’ te maken kan het centrumgebied worden vergroot waardoor er meer ruimte ontstaat voor nieuwe gevarieerde functies.

   
 • Wat vind je belangrijk voor de toekomst?
  Inwoners vinden vooral de kwaliteit van de openbare ruimte belangrijk, ze hebben ondergronds of verder weg parkeren hiervoor over. Heldere bewegwijzering, paden en comfort hiernaartoe is wel een voorwaarde. Dat het daarmee ook wat drukker wordt ziet men niet direct als een probleem.

   
 • Ideeën voor cultuurgebouw?
  Als het een open (zowel tijden als ruimtelijk) en levendige ontmoetingsplek is met activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld horeca, filmhuis, sportfaciliteiten, arcade- of legoclub.

Lees het hele Dromenboek van het DromenLab.

Dit document voldoet helaas niet aan de toegankelijkheidseisen Wcag 2.02

U kunt het Dromenboek ook inkijken in de bibliotheek op De Julianabaan: adres en openingstijden leest u op de website: Bibliotheek aan de Vliet

Vervolg

De opgehaalde informatie nemen we mee in het uitwerken van scenario's voor De Julianabaan. We zullen in de scenario's daarom veel aandacht geven aan groen, ondergronds parkeren en een cultuurgebouw als ontmoetingsplaats.

 

 

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen