Klein Plaspoelpolder

Klein Plaspoelpolder verandert de komende jaren van een gebied met grote kantoren en bedrijven naar een groene, duurzame omgeving waar bewoners straks prettig kunnen wonen en werken. Een groene, aaneengesloten openbare ruimte vormt de basis van de gebiedsontwikkeling. 

Er komt een parkachtig gebied waar mensen kunnen wandelen, spelen en sporten. Dit gebied wordt gemarkeerd door groen en water langs de zandsloot, de Vlietzone en het Historisch Lint langs de Oude Trambaan. In dit gebied komen hoge bomen zoals elzen, berken en eiken. Maar ook kleinere bomen en solitaire heesters zoals lijsterbes, hazelaar, wilde kers en meidoorns. Zo zorgen we voor meer diversiteit en dus meer leven in het gebied.

In de KPP plantenlijst  kunt u zien welke planten er komen. Straks is er ook meer ruimte voor het water: de zandsloot krijgt een natuurvriendelijke oever en er komen verschillende wadi's voor het opvangen van regenwater. In het filmpje neemt de landschapsarchitect u mee op een wandeling door dit gebied. 

In dit parkachtige gebied liggen 5 bouwlocaties waar de komende jaren woningen worden gebouwd. Per locatie zijn er spelregels gemaakt waar de bebouwing aan moet voldoen. 
De klankbordgroep Klein Plaspoelpolder, bestaande uit bewoners en omwonenden van het gebied, is nauw betrokken bij het opstellen van deze spelregels. 

 

Een momentje...

    Telefoon 14 070

    Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
    Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

     
    Cookie-instellingen