Waarom woningbouw

29-06-2020

De herontwikkeling van De Star heeft als doel om een mix aan sociale en vrije sector woningen te realiseren. In totaal worden ongeveer 117 sociale woningen en ongeveer 38 vrije sector woningen gerealiseerd. De aantallen liggen nog niet exact vast, omdat de ontwikkelvelden nog worden uitgewerkt.

Sociale woningbouw

Op dit moment is met name de vraag naar passende sociale huurwoningen voor starters op de woningmarkt en (jonge) gezinnen erg groot. Het doel van WoonInvest is goede en betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen en voor kwetsbare mensen aan te bieden in de kerngebieden Leidschendam-Voorburg en de wijk Leidschenveen in Den Haag. Op locatie De Star voorziet WoonInvest in deze behoefte met de bouw van de woningen.

Met een gevarieerd aanbod van verschillende woningtypes, bestemd voor verschillende inkomensklassen, biedt WoonInvest zowel starters als (jonge) gezinnen een kans om samen in een groene en levendige wijk te wonen. Ook stimuleert WoonInvest hiermee de doorstroming binnen het totale aanbod van sociale huurwoningen waardoor betaalbaar wonen in Leidschendam-Voorburg bereikbaar blijft voor alle doelgroepen. Samen met de vrije sector woningen ontstaat zo op deze plek een gemengde opzet van wonen in de vrije en sociale sector en daardoor een gezonde mix van nieuwe bewoners. 

Vrije sector

Door middel van de ontwikkeling van de locatie de Star, draagt WDevelop haar steentje bij om meer betaalbare vrije sector woningen binnen onze gemeente mogelijk te maken.

Op de locatie De Star ontwikkelt WDevelop binnen het totale plan ongeveer 30 fraaie eengezinswoningen. De woningen zijn gelegen aan de rand van de stad en krijgen daardoor een semi stedelijk karakter. Denk hierbij aan geschakelde woningen van drie lagen.

Het gros van de vrije sector woningen is fraai gelegen aan de toekomstige sport en spel strook of aan het Leidschendammerhout. Dit biedt goede mogelijkheden voor interactie tussen de buitenruimte en bovengenoemde gebieden. Daarnaast wordt in het ontwerp rekening gehouden met de geluidsbelasting van de A4. Geluidsluwe buitenruimtes en dove gevels maximaliseren hier de kwaliteit van het wonen.

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen