Ambitie en visie

29-06-2020

De ambitie voor het project is om een aantrekkelijke groene en duurzame woonbuurt te ontwerpen met een sterke gemeenschappelijke identiteit, waarbij er optimaal gebruikt wordt gemaakt van een mix in sociale en vrije sector woningen.

De relatie met de bestaande buurt, de kwaliteit van het nabijgelegen landschap en de omgang met de geluidsbelasting van de Rijksweg A4 zorgden voor meerdere uitdagingen. 

 


Afbeeldingen reeks 1: visie + sfeerbeelden toekomst

Met deze visie is een antwoord gegeven op al deze uitdagingen. In de nieuwe wijk, op de grens tussen het natuurgebied de Leidschendammerhout en een Rijkssnelweg zullen rust en natuur de overhand krijgen. De relatie tussen de bestaande wijk en het buitengebied is nog sterker gemaakt door een drietal sterke groene verbindingen. Met een brede groene openbare zone voor sport en spel krijgt de gehele wijk een nieuwe, grote gebruiksruimte aan de noordzijde terug . Er ontstaat daarnaast een toegankelijke landschapsrand waar het nieuwe clubhuis ‘Sportpark de Star’ een centrale positie inneemt.

Om op de bestaande wijk aan te sluiten krijgen de randen aan deze zijde van De Star een lagere bebouwing (twee lagen + kap). Richting het landschap en de A4 zorgen hogere gebouwhoogten (vier lagen) juist voor een geluidsluw karakter in de wijk zelf.  Door een contrastrijke overgang tussen bebouwing en natuur aan de randen van de wijk, blijft de natuur zoals hij is en het gebruik ervan ook in de toekomst gewaarborgd. Een belangrijk uitgangspunt is dat vanuit de woningen het landschap direct te betreden is. Zo zijn er informele wandelpaden en is er natuurbeheer tot aan de voordeur van de woningen.

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen