Jongeren denken mee over de Omgevingsvisie

218 keer bekeken

Op 3 oktober 2023 hebben we samen met jongeren uit heel Leidschendam-Voorburg gesproken over hoe onze gemeente eruit zou moeten zien in 2050. Het was de allereerste keer dat de jongeren DenkTank bij elkaar kwam.

Favoriete plekjes

We spraken ongeveer 10 jongeren over de omgevingsvisie. Eerst mochten zij op de kaart aanwijzen wat hun favoriete plek in Leidschendam-Voorburg is. We hoorden over verschillende favoriete plekjes, zoals het skatepark naast de Mall of the Netherlands, de scoutingverenigingen, Damcentrum, en voor veel jongeren was hun eigen huis ook favoriet!

Stellingen

Na het rondje om de kaart gingen de jongeren met elkaar in gesprek over een aantal stellingen. Bijvoorbeeld: willen we liever veel kleine parkjes in de gemeente of een paar grote? Kunnen jongeren en ouderen in hetzelfde appartementencomplex wonen? En als er windmolens komen, willen we dan een paar grote of juist veel kleine? De jongeren hadden veel idee├źn, waaronder het maken van thematische parken voor verschillende activiteiten en het idee om boerenbedrijven zelfvoorzienend te maken.

Lees het verslag van deze bijeenkomst:

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen