Armoedig en gevaarlijk fietspad

06-06-2023

Er loopt een fietspad achter de Nieuwstraat, vanaf de Horre naar De Tol 8. Het is een belangrijke toegang naar het parkje en buurthuis. Het groen daar wordt enorm slecht onderhouden, waardoor het telkens weer heel snel (sociaal) onveilig wordt. Het groen wat er is aan het fietspad staat is voornamelijk opgeschoten onkruid. De bosjes zijn hun vorm verloren en de bomen zijn grotendeels aangewaaid, niet aangeplant. Het haalt het zicht weg. En vaak groeien takken op ooghoogte over het pad.

Het zou ten eerste fijn zijn als dit gedeelte van de gemeente een aantal maal van lente tot herfst standaard op de onderhoudslijst komt, in ieder geval frequenter. Waarmee de burger niet telkens meldingen hoeft te doen. En dat er rekening wordt gehouden met de speeltuin en buurtcentrum. Lage struiken hebben daarbij de voorkeur. En echte bomen ipv bijv zwerf-elzen.

 Er is een uitgelezen kans om dit gedeelte niet zo armoedig te laten, maar er iets aangenamers van te maken, ten tijde van de ontwikkelingen van de nieuwe woningen daar, nl project De Bres.

 

op dit moment (en voorgaande jaren) nodigt het aangrenzende park niet uit tot speelgelegehid voor de hele buurt, vanwege onzichtbaarheid door achterstalligheid en onduidelijke aanpak.

Lat: 52.0780331319785
Long: 4.4020049202844

Een momentje...

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen