Verduurzamen doe je samen

Aan de slag met het verduurzamen van een jaren 30-woning? In Voorburg-Oud doen inwoners dat samen! Het verhoogt namelijk het wooncomfort én levert een bijdrage aan een duurzame toekomst. De commissie EnergieTransitie - opgericht door de Wijkvereniging Oud Voorburg - helpt ze daarbij. Tijdens de eerste bijeenkomst op maandag 17 oktober 2022 werd een presentatie gegeven over isolatie. De gemeente steunt dit initiatief, onder andere door hulp van de Stichting Buurkracht aan te bieden.

Eerste bijeenkomst

De eerste bijeenkomst was een succes. Ongeveer 125 wijkbewoners hebben de avond bezocht en gingen in gesprek met de aanwezige experts. Daarna was het mogelijk om direct een afspraak te maken met de installateurs voor isolatiemaatregelen.

Meten is weten

Voorafgaand aan de bijeenkomst werd door de commissie eerst bij inwoners gecheckt welke behoeftes er speelden als het gaat over verduurzaming. De enquête, die begin 2022 werd uitgezet bij zo’n 600 woningen, leverde een respons op van maar liefst 43% én mooie inzichten en aanknopingspunten. Ook meldde zich 41 buurtgenoten die wilden helpen met het verduurzamen van de wijk.

Buurkrachtteams

Met steun van de gemeente Leidschendam-Voorburg konden 2 extra buurkrachtteams worden samengesteld. Hierdoor bleef het niet bij 1 team die zich inzette voor isolatiemaatregelen. Ook zonnepanelen en warmtepompen werden door de extra buurtkrachtteams onderzocht. Ieder team organiseert na hun onderzoek een bijeenkomst voor de buurt. De avond voor isolatie is dus al geweest, maar er staan er nog 2 op de planning. Op 31 oktober 2022 is het zonnepanelenteam aan de beurt. De bijeenkomst op 7 november 2022 staat in het teken van warmtepompen. Wordt vervolgd, dus!

Meer lezen over de duurzame stappen in Voorburg Oud? Kijk dan op de website: Wijkvereniging Oud Voorburg

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen