Informatiebijeenkomst Schone energie - 4 juli 2023

Op 4 juli 2023 was er een informatiebijeenkomst Schone energie in de wijk De Heuvel/Amstelwijk. Deze bijeenkomst was speciaal voor woningeigenaren en Verenigingen van eigenaren. Hieronder leest u de gestelde vragen met de antwoorden daarop.

Woningcorporaties zijn bezig met het verduurzamen van hun woningen. Voor meer informatie over wanneer en hoe uw woning gaat verduurzamen, neem contact op met WoonInvest of Vidomes.

Voor een VvE is maatwerkadvies nodig. Wat voor uw woning mogelijk is en wat u hiervoor gaat betalen verschilt per VvE. Dit hangt af van het type woning, in welke staat deze is én de financiële situatie van uw VvE. De kosten kunnen inzichtelijk gemaakt worden met een energiescan, ook wel Energie Prestatie Advies (EPA) genoemd. Deze vormt de basis voor het Duurzaam Meer Jaren Onderhoud Plan (DMJOP).

Ook dit vraagt om maatwerk. De kosten hangen af van het type woning en in welke staat deze is. In het najaar van 2023 ontvangt u een brief voor een gratis energie maatwerk advies voor eengezinswoningen die inzicht kan geven in de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Met een Meer-Jaren-Onderhouds-Plan (MJOP) wordt een planning gemaakt voor (groot) onderhoud van een gebouw. Bij een Duurzaam Meer-Jaren-Onderhouds-Plan (DMJOP) wordt ook gekeken wat er nodig is om een gebouw duurzamer te maken.

Een VvE geeft de opdracht om zo’n plan te laten maken. In het plan komt te staan wat voor (groot) onderhoud er wanneer nodig is, én van welke momenten u het best gebruik kunt maken om uw gebouw te verduurzamen. Bijvoorbeeld: als het dak vernieuwd moet worden. Dan is dat een goed moment om het gelijk te isoleren.

Of andersom: als u het belangrijk vindt al eerder dakisolatie aan te leggen, kunt u besluiten de vernieuwing van het dak naar voren te trekken in de tijd. Ook alle kosten van het onderhoud en het duurzamer maken van de woning komen in een DMJOP te staan. Zo heeft u als VvE een duidelijk overzicht van wat er de komende tijd staat te gebeuren en wat dat betekent voor de planning, energiebesparing en kosten.

Lid van VvE

Uw VvE kan een gratis energiescan laten maken. De energiescan, ook wel Energie Prestatie Advies (EPA) genoemd, kan de basis zijn voor een DMJOP.

Tijdens de scan komt een specialist kijken naar het complex. Hij of zij geeft daarna advies over hoe deze verduurzaamd kan worden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de huidige staat van het gebouw, het energieverbruik en waar kansen liggen om energie te besparen. Denk aan: extra isolatie, een warmtepomp, dubbelglas of zonnepanelen.

De specialist rekent uit hoeveel energie uw VvE kan besparen en wat de kosten van de maatregelen zullen zijn.

Vindt u het interessant om voor uw VvE zo’n energiescan te laten maken? U kunt subsidie aanvragen voor zo’n scan met bijbehorend DMJOP. Hierdoor is deze voor u gratis! Stuur een email naar info@improvve.nl.

Eigenaar eengezinswoning

Heeft u een eengezinswoning en wilt u weten wat er voor u mogelijk is? In het najaar van 2023 komt er ook een gratis ‘energiescan’ voor uw type woning. Dit heet een energie maatwerkadvies. U ontvangt tegen die tijd hierover een brief.

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen