Duurzaam bouwen

Uitdagingen zoals de Lokale Energietransitie (LES) en Transitievisie Warmte (TVW) bieden kansen voor een duurzame toekomst. De sector ‘bouwen’ kan hierin een grote bijdrage leveren.

  • Met bouwen bedoelen we bestaande en nieuwe gebouwen. Beide worden zoveel mogelijk energieneutraal en aardgasvrij gemaakt
  • Voor het versterken van de biodiversiteit worden daken vergroend en/of voorzien van zonnepanelen
  • In het bouwen zelf wordt ingezet op schone bouwlogistiek: zonder uitstoot van uitlaatgassen bij bouwen en voor bouwverkeer. Zo komen er minder schadelijke stoffen en broeikasgassen (zoals CO2) in de lucht
  • Duurzaam bouwen gaat verder dan energiezuinige gebouwen. Uiteindelijk krijgt ook u ermee te maken. Bijvoorbeeld omdat het gaat over verandering van de omgeving, zodat er ruimte ontstaat voor natuur in de stad.

Uw mening

De gemeente vindt het belangrijk u bij de toekomst van de gemeente te betrekken. De notitie Duurzaam Bouwen heeft daarom tot woensdag 22 december 2021 ter inzage voor inspraak gelegen.

Notitie Duurzaam bouwen

Alle ingestuurde reacties zijn gebundeld en verwerkt in een inspraakverslag. Dit verslag is op 10 mei 2022, samen met de definitieve notitie duurzaam bouwen vastgesteld door de gemeenteraad.

duurzaam bouwen

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen