Grotere bomen en bloemenweides

Vervang de kleine bomen door een mix aan groenblijvende en bladhoudende bomen om hittestress te voorkomen, als natuurlijke airconditioner door verdamping van water op hete dagen en filteren van vervuilde lucht. Daarmee ook meer voedsel- en nestelplekken voor vogels. Veursehout heeft veel 'graseilanden' die weinig sier- of natuurwaarde hebben. Door die in te zaaien met bloemenmengsels is dat goed voor vergroten biodiversiteit en ziet de wijk er ook mooier en gezelliger uit.

Vervang de kleine bomen door een mix aan groenblijvende en bladhoudende bomen om hittestress te voorkomen, als natuurlijke airconditioner door verdamping van water op hete dagen en filteren van vervuilde lucht. Daarmee ook meer voedsel- en nestelplekken voor vogels.  Veursehout heeft veel 'graseilanden' die weinig sier- of natuurwaarde hebben. Door die in te zaaien met bloemenmengsels is dat goed voor vergroten biodiversiteit en ziet de wijk er ook mooier en gezelliger uit. Door op de grotere velden rondom de vijver meer struiken en plantenborders an te leggen, wordt de wijk ook weer aantrekkelijk voor egels en andere kleine dieren.

Bewoners moeten veel meer gestimuleerd worden om hun tuinen te vergroenen. De afgelopen jaren zijn de tuinen in Veursehout in een absurd tempo versteend. Er zijn nog maar weinig voortuinen groen, de meeste zijn volledig dichtgetegeld.

(Platte) daken van schuren en garages (huur- én koopwoningen) collectief en projectmatig vergroenen!

Lat: 52.0919384009907
Long: 4.38082510769029

Een momentje...

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen