Kind naar gezonder gewicht

19-04-2023 145 keer bekeken

De oorzaak van overgewicht is vaak niet alleen een ongezonde leefstijl. Ook andere zaken spelen een rol. Denk aan psychische factoren: niet lekker in je vel zitten. (Bio)medische factoren: bepaalde ziekten dragen bij aan het hebben van overgewicht. Of sociale factoren.

Sociale factoren zijn bijvoorbeeld dat iedereen in de familie te zwaar is. Deze factoren kunnen er ook voor zorgen dat het moeilijk is om aan het overgewicht te werken. Om overgewicht aan te kunnen pakken is daarom een brede blik nodig én ligt de oplossing in een gezamenlijke aanpak. Met de netwerkaanpak Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG) wordt overgewicht breed aangepakt en krijgen vele factoren die van invloed kunnen zijn, aandacht. KnGG is een persoonlijke aanpak voor kinderen en ouders/ verzorgers die een gezondere leefstijl willen en daar hulp bij kunnen gebruiken. Die persoonlijke begeleiding wordt gecoördineerd door één centraal aanspreekpunt, de centrale zorgverlener. Voor Leidschendam-Noord zijn dat Anke Erkelens en Larissa Stadman. Maakt u zich zorgen omdat een kind (4-13 jaar) te zwaar is en daar problemen van ondervindt, neem dan gerust contact op met Anke of Larissa. Zij kunnen meedenken over wat een volgende stap kan zijn.
 
Anke en Larissa zijn te bereiken via czvleidschendam@jgzzhw.nl of door te bellen naar 06 469 56 83 (Anke) / 06 152 91 70 (Larissa).

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen