Ouderenadvies Woej

18-04-2023 197 keer bekeken

Inwoners vanaf 65 jaar in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk, die informatie en advies willen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven, kunnen terecht bij een ouderenadviseur van Woej. Ook familieleden, mantelzorgers en professionals van ouderen kunnen contact opnemen voor advies en informatie.

Bij het ouder worden kunnen er zaken gaan spelen als het zoeken naar passende woonruimte, het vinden en behouden van sociale contacten of zoeken naar activiteiten. Soms leidt verlies van werk, gezondheid of een naaste tot gevoelens van eenzaamheid. Ouderen kunnen te maken krijgen met het aanvragen van zorg en voorzieningen, financiën en andere zaken. De weg vinden naar alle organisaties en regelingen kan lastig zijn. Een ouderenadviseur van Woej gaat over de vragen van ouderen graag met ze in gesprek. En denkt mee over oplossingen.

Enkele voorbeelden zijn: ‘Wat kan ik doen om mijn tijd zinvol in te richten? Ik kan geen auto meer rijden, hoe moet dat nu met vervoer? Het huishouden valt me zwaar, hoe kan ik hulp aanvragen?  Mijn partner is overleden, hoe kan ik daarmee omgaan? Mijn gezondheid wordt slechter, hoe kan ik me voorbereiden op de toekomst?’

De ouderenadviseur helpt ouderen zelf te beslissen over hun hulp of zorg. En geeft informatie, advies, denkt mee en regelt praktische zaken om de situatie te verbeteren. Zo nodig zorgt de ouderenadviseur voor bemiddeling of een doorverwijzing. De cliënt bepaalt zelf hoe hij/zij het het liefste wil en wat er nodig is. Zo houdt de cliënt zelf de regie. Wij werken onafhankelijk; dat betekent dat wij los staan van zorgorganisaties.

De afspraken zullen in overleg bij de cliënt thuis of op een Woej-locatie plaatsvinden.
Aan de gesprekken met de ouderenadviseur zijn geen kosten verbonden.

Contact met een ouderenadviseur opnemen? Bel met Woej op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur via 070 – 205 47 50 of mail naar ouderenwerk@woej.nl

 

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen