Moedertraining in Leidschendam-Noord

20-02-2023 285 keer bekeken

In maart gaat de Moedertraining van start met 6 dames in Leidschendam-Noord. De Moedertraining is een samenwerking tussen Kwadraad en Sport en Welzijn. Deze training is bedoeld voor moeders uit de wijken Prinsenhof hoogbouw, De Heuvel en Amstelwijk.

De training geeft moeders meer handvatten om hun rol als moeder in de context van hun gezin in Nederland invulling te geven. Zij leren nieuwe vaardigheden, leren over het systeem waarin zij leven en weten de weg naar andere hulpbronnen, voor henzelf en de kinderen.

De moedertraining is onderdeel van het programma Dealbreakers. Het programma Dealbreakers zet in op het voorkomen van (drugs) criminaliteit onder jongeren. Om jongeren een betere toekomst te geven zonder criminaliteit. Dealbreakers kent verschillende interventies. Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg is er gekozen voor bewustwording in samenwerking met scholen en de moedertraining. De moedertraining heeft een belangrijke verbinding met het programma Sterk voor Noord. Het is ook opgenomen in het uitvoeringsplan Fijn en veilig wonen.

De moedertraining is gericht op de individuele ontwikkeling van de moeders. Met de training willen we de moeders uit de overlevingsstand halen en meer in hun kracht zetten. Jongeren hebben een steunpilaar nodig om er voor te zorgen dat ze niet in de problemen komen in de pubertijd. Vroeg signaleren is belangrijk. De moeder kan hierin een grote rol spelen. De training leert ze hoe ze hun rol kunnen pakken in de in de driehoek thuis/straat/school, voor de kinderen. Het idee is dat moeders hun eigen netwerk opbouwen en er voor elkaar zijn. Daarnaast wordt er ook breder gekeken. Zijn er moeders die interesse hebben in vrijwilligerswerk of misschien wel een betaalde baan? Dan worden ze daar ook in begeleid. 

De moedertraining wordt gegeven door twee ervaren trainsters, Nathalie Batelaan en Margo de Bruin. Zij hebben beiden een brede kennis van het werkveld. Nathalie en Margo hebben nauw contact met de doelgroep en het netwerk in de buurt en kunnen hier optimaal gebruik van maken. 

 

 

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen