Partner aan het woord

10-02-2023 347 keer bekeken

Op de nieuwe website van Sterk voor Noord krijgt iedere partner een eigen pagina, waarop ze zich presenteren aan de lezer. Wat is hun bijdrage aan het programma en waar maken zij zich sterk voor? Deze maand verteld Simone van Dal over Creasi Dans & Evenementen.

Creasi Dans & Evenementen brengt Noord in beweging:  

“Bewegen is leuk, gezond en hoeft niet per se duur te zijn!” 
 
Officieel heeft Simone van Dal, eigenaresse van Creasi Dans & Evenementen, een ‘eenvrouwszaak’. Toch doet zij het zeker niet alleen. Creasi’s danslessen worden ook gegeven door verschillende vaste zzp’ers, die net zo enthousiast zijn als Simone. Daarnaast werkt ze nauw samen met diverse andere partners van Sterk voor Noord.  

Wat doet Creasi precies? 
“Wij geven danslessen aan mensen van iedere leeftijd. Je kunt al vanaf 1,5 jaar bij ons terecht om lekker in beweging te komen. Dat kan in allerlei stijlen, van salsa tot streetdance en Zumba. Soms worden wij ook gevraagd om tijdens evenementen op te treden, zoals een tijdje geleden op de Burendag. Sinds vorig jaar geven wij ook lessen op de tussenschoolse opvang op de Waterlelie. Daarnaast geef ik in samenwerking met Nathalie van Sport en Welzijn Total body workout lessen voor vrouwen.” 

Waarom doe je mee aan Sterk voor Noord? 
“Ik ben zelf opgegroeid in de Prinsenhof in Leidschendam. Ook Creasi zit in Prinsenhof, dus was de stap om mee te doen eigenlijk heel logisch. Creasi werkt al jaren samen met verschillende andere deelnemers van Sterk voor Noord, zoals scholen, Sport en Welzijn en Woej. Die samenwerking is fijn. Ik heb zelf een sociaal-maatschappelijke opleiding gedaan en merk soms tijdens een les dat er iets speelt bij iemand thuis. Dan probeer ik mensen op tijd door te verwijzen naar de juiste hulpverlener. Soms is het nog wel eens zoeken naar de juiste weg, er zijn zoveel mogelijkheden. Ik denk dat het project kan helpen om al die losse organisaties en verenigingen nog steviger met elkaar te verbinden. En als je verbindt, word je samen krachtiger. Dan kun je meer bereiken!” 

Welke uitdagingen zie je voor Creasi in Leidschendam Noord? 
“Ik wil de mensen van Noord heel graag meer in beweging krijgen. Dansen is ontzettend leuk en zorgt voor ontspanning. Maar bewegen is ook heel gezond, je traint je spieren en uithoudingsvermogen. Daarom probeer ik mensen net zo enthousiast te maken voor dansen als ik zelf ben. Veel inwoners van Noord zijn niet zo bezig met sport. Ze zijn het niet gewend, of ze denken dat sporten per se duur is. Dat hoeft niet zo te zijn: met een Ooievaarspas krijg je heel veel korting en zijn kinderlessen zelfs gratis. Doet je kind ook nog een andere sport, dan betaal je 50% van de normale prijs. Op die manier kan bijna iedereen sporten!” 

Waar ben je trots op?  
“Onze Total body workout lessen voor vrouwen zijn een groot succes. Het is een gezellige groep geworden. Ik merk dat deze lessen ook bezocht worden door vrouwen die anders moeilijk buitenshuis zouden komen. Ze vinden het prettig of veilig om alleen samen met vrouwen te sporten. Naast het sporten kunnen de dames bij ons ook in een vertrouwde omgeving praten over alles wat hen bezighoudt. Er is veel begrip voor elkaar en er ontstaan vriendschappen. De vrouwen worden meer onderdeel van de samenleving.  Dat is juist in een wijk als Noord erg belangrijk.” 

Wat zou je over 3 jaar bereikt willen hebben? 
“Dat heel Leidschendam Noord danst! Iedereen, van jong tot oud. Dat moet mogelijk zijn, want ik heb zelfs mijn moeder aan het sporten gekregen! En daarnaast hoop ik dat Creasi dan ook heeft bijgedragen aan het verbinden en gezelliger maken van de wijk. Het moet nog fijner worden om in Noord te wonen!”
 

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen