Nieuws vanuit de politie

18-07-2022 136 keer bekeken

Leerlingen vanuit groep 5 en 6 van van basisscholen De Springplank en De Trampoline hebben kennis gemaakt met het politiewerk, tijdens het project Politiekids. En een vrachtwagen met mobiele apparaten zorgt voor een informeel gesprek met bewoners over allerlei relevante onderwerpen.

Politiekids warm gemaakt voor politiewerk

Ze werden geïnstalleerd door de burgemeester, zijn getraind als echte agenten en arresteerden een ‘boef’. In Leidschendam-Voorburg zijn twaalf leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen De Springplank en De Trampoline tijdens het project Politiekids warm gemaakt voor het politiewerk. Tijdens vijf diensten tussen maart en mei hielden de jonge ‘agenten’ een boef aan, kregen ze politiegym en controleerden ze fietsers. Ook bezochten ze de brandweer en handhaving. Als afsluiting ontvingen zij een heus certificaat. Doel van dit project was om kinderen op een positieve manier in contact te brengen met de politie en tegelijkertijd te werken aan hun weerbaarheid en participatie in de wijk. Zo wordt enerzijds de betrokkenheid van kinderen bij hun leefomgeving vergroot en anderzijds het risico op jeugddelinquentie verkleind. De kinderen die aan dit project meededen, deden dit in hun vrije tijd.

Medialab

Eind mei stond het Mobiel Media Lab van de politie bij het President Kennedyplein. Deze vrachtwagen bevat mobiele apparaten om informatieve filmpjes of een quiz over bijvoorbeeld alcohol, drugs, sexting en cybercrime aan te bieden. Zo kwam de politie met bewoners in gesprek over diverse onderwerpen.

Spreekuren in de wijk

Bij het spreekuur kunnen inwoners zonder afspraak langskomen. Naast de wijkagent zijn ook de woningbouwverenigingen, handhaving en de gebiedsregisseur van de gemeente aanwezig. Wilt u als partner ook een keer aanschuiven bij het spreekuur om in gesprek te gaan met bewoners? Laat het ons weten via sterkvoornoord@lv.nl!

Prinsenhof en Amstelwijk
Datum: iedere eerste woensdag van de maand
Tijd: 14:30 – 15:30 uur
Locatie: De Plint (Stichting Woej), Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam

Heuvelwijk
Datum: iedere eerste maandag van de maand
Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Locatie: Burgemeester Velthuijsenlaan 244a in Leidschendam

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen