Avalex aanwezig bij opschoonactie in Prinsenhof

25-03-2023
221 keer bekeken 0 reacties

Op de Landelijke Opschoondag van 18 maart jl. was Avalex aanwezig bij de opschoonactie in de wijk De Prinsenhof in Leidschendam-Voorburg. Op aanraden van medeorganisator Walter Schijf van Bewoners Participatie Groep Prinsenhof,  stond de informatiekraam van Avalex opgesteld naast de Plus supermarkt.

Terwijl rondom het winkelcentrum bewoners met knijpers en zakken het zwerfafval opruimden, konden winkelende medebuurtbewoners bij de informatiekraam in gesprek gaan met een van de grondstofcoaches. Ze konden daar terecht met hun vragen over het scheiden van afval. Er werden ook spelletjes uitgedeeld aan kinderen zodat zij al spelende leren dat afval vooral uit waardevolle grondstoffen bestaat die we kunnen hergebruiken. Daarnaast deelden de grondstofcoaches gft-mandjes uit. Dit mandje kun je in de keuken gebruiken om keukenafval en etensresten in te verzamelen. Vervolgens kan het mandje geleegd worden in de gft wijkcontainer.


Avalex wil het scheiden van gft graag stimuleren. Maar liefst een derde van het restafval bestaat uit groente-, fruit, tuinafval en etensresten. En dat is zonde. Als deze grondstoffen gescheiden worden aangeboden kunnen we er compost en biogas van maken. Er werden maar liefst zestig mandjes uitgedeeld. Het was een nuttige en vooral ook een hele gezellige middag! Kijk voor meer informatie over de dienstverlening van Avalex op www.avalex.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen