Haagse studenten aan de slag voor wijkverbetering in Leidschendam-Noord

05-04-2023
183 keer bekeken 0 reacties

Dinsdag 4 april ondertekenden wethouder Bianca Bremer en Lucas Rurup, directeur van Hogeschool Inholland Den Haag, onder toeziend oog van burgemeester Martijn Vroom, de samenwerkingsovereenkomst voor het programma ‘Sterk voor Noord’.

FutureWorks The Hague, een initiatief van Hogeschool Inholland Den Haag, sluit aan als nieuwe partner en zet studenten in voor maatschappelijke vraagstukken in de wijken Prinsenhof (hoogbouw), De Heuvel en Amstelwijk.

“Vanuit Sterk voor Noord zijn we erg blij met de studenten, omdat zij vanuit hun opleiding een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van het programma. Studenten van verschillende studies krijgen zo de kans om midden in de wijken van Leidschendam-Noord te onderzoeken en te leren”, aldus Monique Veldhoven, programmamanager Sterk voor Noord. 

De komende 5 jaar samenwerken

De komende 5 jaar gaan de studenten van Hogeschool Inholland samen met alle partners en bewoners aan de slag in Leidschendam-Noord. Studenten van de  opleidingen Sociaal juridische dienstverlening en Sociaal financiële dienstverlening zijn in de Bibliotheek aan de Vliet gestart met juridische en financiële spreekuren, in samenwerking met het Sociaal Servicepunt. Studenten helpen inwoners onder andere bij vragen over toeslagen, belastingaangifte, schulden en kwijtscheldingen. Daarnaast werken 2 studenten binnen het programma ‘Sterk voor Noord’ aan hun afstudeerscriptie op thema’s als financiële zelfredzaamheid en (laag)geletterdheid.

Lucas Rurup, "We zijn trots op onze samenwerking met programma Sterk voor Noord. Het is mooi om te zien dat er vanuit het werkveld ook grote behoefte is aan het samenwerken met én opleiden van studenten. We werken als onderwijs toe naar het opzetten van langdurige samenwerkingen voor jong talent, ter voorbereiding op hun professionele loopbaan. Samen opleiden zorgt voor een duurzame leeromgeving voor studenten en een schat aan creativiteit voor maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven."

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen