Vergoeding aanvragen voor het beter bereiken van uw woning!

23-01-2023
171 keer bekeken 0 reacties

Iedereen moet makkelijk bij zijn of haar woning kunnen komen. Om woningen voor iedereen goed bereikbaar te maken, stelt de gemeente ook voor 2023 vergoedingen (subsidie) beschikbaar waarmee aanpassingen gedaan kunnen worden.

Deze vergoeding is er speciaal voor inwoners die door bijvoorbeeld een handicap moeite hebben hun woning te bereiken. Door soms eenvoudige aanpassingen wordt het voor hen makkelijker om bij hun woning te komen en kunnen zij langer voor zichzelf blijven zorgen.

Aanpassingen vóór de voordeur

Sociale verhuurders en Vereniging van Eigenaars kunnen de vergoeding aanvragen. Zij kunnen een vergoeding krijgen tot 50% procent van de kosten om bijvoorbeeld een flat beter bereikbaar te maken. Bij aanpassingen kunt u onder andere denken aan het aanbrengen van elektrische deuropeners, het plaatsen van een (trap)lift of het verwijderen van drempels.  Het gaat om de aanpassingen die de flat makkelijk bereikbaar maken, dus vóór de voordeur. Voor aanpassingen achter de voordeur, kunt u informeren bij de gemeente of u in aanmerking komt voor een voorziening vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Vergoeding aanvragen

Is uw flatgebouw onvoldoende bereikbaar voor u of uw medebewoners, ga dan in gesprek met uw verhuurder of Vereniging van Eigenaars om met hen de mogelijkheden te bespreken of met de vergoeding uw flatgebouw aangepast kan worden.

U kunt de vergoeding aanvragen via www.lv.nl/collectievewoningaanpassing. Dien eerst uw aanvraag in en wacht tot u de goedkeuring heeft voordat u met de werkzaamheden begint. De goedkeuring wordt binnen 8 weken na het ontvangst van de aanvraag gegeven.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen