Eerste inloopbijeenkomst in transitiewijk De Heuvel/Amstelwijk is goed bezocht

14-10-2022
262 keer bekeken 0 reacties

Hoe gaan we in de eerste transitiewijk De Heuvel/Amstelwijk over op schone energie én hoe doen we dat samen? Om deze en andere vragen te beantwoorden stonden er op 28 september en 5 oktober inloopbijeenkomsten in de wijk op het programma.

Ruim voor de start van de eerste bijeenkomst loopt de Kruisheuvelkerk al lekker vol. Tijdens deze eerste sessie – van een reeks van vier - gingen we samen in gesprek met inwoners van De Heuvel/Amstelwijk. Zij gaan als eerste wijk over op schone energie. 

De deelnemers werden door wethouder Marcel Belt en programmamanager Ingrid Alsemgeest van harte welkom geheten. Tijdens een presentatie gaf Mariska de Zeeuw uitleg over: waarom aardgasvrij en waarom De Heuvel/Amstelwijk als eerste overgaat op schone energie. Wat levert het op, wat kunnen inwoners verwachten én wat kunnen zij zelf nu al doen? Aanwezige partners van de informatiemarkt werden voorgesteld en de vooruitblik richting 2032 – een aardgasvrije wijk - in grote lijnen toegelicht. 

Tijdens de goed bezochte informatiemarkt werden vragen gesteld over subsidie, energiebesparing, de alternatieven voor schone energie en wie gaat dit betalen. Naast begripvolle, waren er ook vanzelfsprekend kritische geluiden. Wat is bijvoorbeeld het beste alternatief voor aardgas. Daar gaan we de komende jaren samen stap voor stap naar op zoek. Bent u er de volgende keer (weer) bij? 

Quote Hendrikus van Duynen (inwoner):  

‘Gisteren heb ik de “markt" in de Kruisheuvelkerk met veel plezier bezocht. Mijn complimenten voor opzet, organisatie en uitvoering. Alles heel goed geregeld!’ 

Quote Henk Nijstad (inwoner) 

Dit mag ook wel eens gezegd worden. Veel mensen beseffen nog niet hoe belangrijk dit is en dat hierin moet worden geïnvesteerd, fijn dat de gemeente hierin wel het voortouw neemt samen met de partners.’ 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen