Heeft u uw energietoeslag al aangevraagd?

18-08-2022
437 keer bekeken 0 reacties

Inwoners zonder uitkering van de gemeente, maar met een laag inkomen kunnen nu de eenmalige energietoeslag van € 800 aanvragen via de website van de gemeente. Het bedrag is bedoeld om de energierekening te kunnen betalen, omdat de energiekosten zo hard gestegen zijn.

De eenmalige uitkering is voor inwoners die per maand minder dan 120% van het sociaal minimum verdienen. Voor een inwoner tussen 21 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd is dat bijvoorbeeld minder dan € 1.310,05 (alleenstaand) of € 1.871,50 (samenwonend) per maand. De hoogte van het maximum inkomen verschilt per situatie.

Aanvragen

De energietoeslag is aan te vragen via www.lv.nl/energietoeslag. Op de webpagina staan ook de voorwaarden, een link naar de inkomensgrenzen en welke informatie de gemeente nodig heeft. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden.

Hulp bij aanvraag en geldzaken

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kunnen een afspraak maken met het Sociaal Servicepunt, via telefoonnummer: 070 205 70 00 of e-mail: info@sociaalservicepunt.nl.

Op www.sociaalservicepunt.nl staat meer informatie over de locaties en tijden van de spreekuren. Medewerkers kunnen ook met hen meedenken over geldzaken en bijvoorbeeld contact met de energieleverancier.

Andere regelingen

De gemeente biedt meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor school-, cultuur- of sportkosten. Op www.lv.nl/minima staat een overzicht van deze regelingen.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen