Containertuintjes als proef tegen afval naast de containers

23-06-2022
231 keer bekeken 0 reacties

Afval hoort in de container, niet ernaast. Een ergernis van veel buurtbewoners in Leidschendam-Noord. Sinds ruim een jaar denkt een groep betrokken inwoners uit Prinsenhof, De Heuvel en Amstelwijk samen met de gemeente na over een betere leefomgeving in Leidschendam-Noord.

Tijdens een bewonersbijeenkomst vorig jaar kwam het idee om als proef containertuintjes aan te leggen.

Op 22 juni zijn twee containertuintjes aangelegd in De Heuvel, ter hoogte van Burgemeester Velthuijsenlaan 152 (tegenover portiek 10). Ook in Prinsenhof liggen 2 tuintjes, in de Prins Johan Willem Frisolaan bij portiek F. De tuintjes zijn een vriendelijke manier om het (illegaal) plaatsen van afval naast de ondergrondse containers tegen te gaan. Daarnaast zorgt het voor extra groen in de straat.

Tuintje van sedum

De containertuintjes zijn gemaakt van aluminium profielen en gevuld met sedum. Deze bodembedekkende plantjes zijn sterk en kunnen goed tegen droogte. De plantjes bloeien meestal wat later in de zomer met kleine bloemen. Ze vormen een fijne leefomgeving voor vlinders, hommels en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijken.

De vier mini-tuintjes in Leidschendam-Noord zijn een proef van het programma Sterk voor Noord. Inwoners en partners binnen het programma werken samen aan een nog fijnere plek om te wonen voor iedereen. De proef loopt in ieder geval tot eind van dit jaar. Dan bekijkt de gemeente samen met de inwoners en partners of de proef geslaagd is. 

Voorbeeld van containertuintjes

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen