Schoolspullen voor gezinnen met een laag inkomen

01-04-2022
237 keer bekeken 0 reacties

Gezinnen met een laag inkomen en schoolgaande kinderen kunnen de Schoolspullenpas aanvragen. Met het tegoed op de pas kunnen zij schoolspullen kopen. De Schoolspullenpas is van 1 april tot en met 31 mei 2022 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

De Schoolspullenpas kan worden aangevraagd via de website van Leergeld. Op de site staat ook een overzicht met winkels waar de pas geldt.

Wethouder Floor Kist: “Ieder kind moet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes, ook in de klas. Met de Schoolspullenpas kunnen de kinderen de spullen aanschaffen die daarvoor nodig zijn. Mijn dank gaat uit naar Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg, die het met haar vrijwilligers mogelijk maakt om de Schoolspullenpas te verspreiden.”

Tegoed

Voor kinderen op de basisschool is het tegoed honderd euro. Zij kunnen ook kiezen voor een tablet in plaats van het tegoed. Kinderen op de middelbare school of mbo-bol kunnen voor € 200 aan schoolspullen kopen. Zitten kinderen in de brugklas, dan krijgen zij een Schoolspullenpas met driehonderd euro tegoed.

Voorwaarden

De Schoolspullenpas is aan te vragen wanneer kinderen al een Ooievaarspas hebben en in Leidschendam-Voorburg wonen. De Ooievaarspas moet apart worden aangevraagd via de website van de gemeente.

Contact over de Schoolspullenpas

Inwoners die vragen hebben over de Schoolspullenpas kunnen contact opnemen met Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. E-mail: schoolspullenpas@leergeldleidschendam-voorburg.nl of telefoonnummer 06 23 33 95 39 (bereikbaar vanaf 4 april op maandag- en donderdagochtend van 9:00 uur tot 12:00 uur).

Kindpakket

De Schoolspullenpas is onderdeel van het Kindpakket van de gemeente. Dit pakket bevat verschillende regelingen die gezinnen met een laag inkomen ondersteunen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Kindpakket.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen