Grofvuilproef Prinsenhof krijgt vervolg

25-02-2022
235 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen zomer is de gemeente een proef gestart met vaste aanbiedplekken voor aangemeld grofvuil in de wijk Prinsenhof. Het idee is bedacht door betrokken wijkbewoners. De bevindingen zijn grotendeels positief en de proef krijgt een vervolg.

Begin dit jaar evalueerde de gemeente de proef samen met bewoners, medewerkers van de Binnenbaan en Avalex. De bevindingen zijn grotendeels positief. De aanbiedplekken zorgen voor de juiste manier van het neerzetten van aangemeld grofvuil. Maar er zijn een aantal verbeterpunten, zoals minder borden bij de aanbiedplekken en iedere plek duidelijk verbinden aan een portiek.

Aanbiedplek per portiek

Afgelopen maanden maakten medewerkers van de Binnenbaan en bewoners regelmatig foto’s van de twee aanbiedplekken. Die bewijzen dat de proef geslaagd is. De aanbiedplek naast de ondergrondse afvalcontainer zorgt ervoor dat de afvalcontainer beter bereikbaar blijft voor de bewoners. Daarnaast ligt er veel minder vaak grofvuil op de plaat van de afvalcontainer, waardoor deze makkelijker geleegd kan worden. Uit de evaluatie kwam ook naar voren dat een aanbiedplek wel verbonden moet zijn aan een portiek. Naast dat dit makkelijker te handhaven is, zorgt dit ook voor meer duidelijkheid bij de bewoners.

De grofvuilproef is onderdeel van het programma Sterk voor Noord. Wethouder Juliette Bouw: “Het is fijn om te merken dat bewoners actief meedenken en met praktische ideeën komen voor een betere leefomgeving. Dat de proef geslaagd is, laat zien dat we door samen te werken tot mooie resultaten kunnen komen. Partners van het programma Sterk voor Noord en bewoners gaan samen de strijd aan met afvaloverlast.”

Vervolg

De nieuwe aanbiedplekken zijn straks duidelijk herkenbaar aan een markering op de grond en een tegel. Op dit moment wordt bekeken of een vaste aanbiedplek bij iedere portiek mogelijk is. Bewoners worden via een brief op de hoogte gesteld van de aanpassingen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen