Medewerkers De Binnenbaan in het zonnetje gezet

27-09-2021
290 keer bekeken 0 reacties

De medewerkers van werkbedrijf De Binnenbaan zijn door wethouder Astrid van Eekelen in het zonnetje gezet voor het geweldige werk dat zij in de gemeente verzetten op het gebied van ‘grijs’ en ‘groen’. In Leidschendam-Noord is Bas een bekend gezicht in de wijk.

De medewerkers van werkbedrijf De Binnenbaan zijn door wethouder Astrid van Eekelen in het zonnetje gezet voor het geweldige werk dat zij in de gemeente verzetten op het gebied van ‘grijs’ en ‘groen’. In Leidschendam-Noord is Bas een bekend gezicht in de wijk. Met zijn bakfiets fietst hij door de wijken heen om zwerfafval op te ruimen. Ziet hij grofvuil zoals meubels of matrassen op straat liggen? Dan zorgt hij ervoor dat Avalex daar een melding van krijgt. Bas en zijn collega's zijn toppers!

Zo zorgen medewerkers van de Binnenbaan er onder andere voor dat er wekelijks ruim 2000 afvalbakken geleegd worden. Met 4 bakauto’s brengen zij een paar keer per dag een vracht afval bij Stadsbeheer op de Veurseachterweg of Einddorpstraat. Met behulp van 3 bakfietsen ruimen de Binnenbaanmedewerkers bijgeplaatst afval bij containersparkjes op en met de 'Gluton' zuigen ze zwerfafval en peuken in winkelcentra op. In de wijk De Heuvel prikken ze dagelijks een aantal zakken vol met zwerfafval.

Ook in het groenbeheer dragen zij hun steentje bij. Zo voeren zij snoeiwerkzaamheden uit, zorgen ze ervoor dat onkruid machinaal en handmatig verwijderd wordt en ruimen ze bladeren op. Ook ruimen ze het zwerfafval op dat tussen het groen terecht is gekomen.

Werkbedrijf De Binnenbaan verkort de weg naar werk. Werkzoekenden die het lastig vinden om zelfstandig werk te vinden krijgen net dat steuntje in de rug om een stap te zetten naar de arbeidsmarkt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen