Resultaten bewonersparticipatie Sterk voor Noord

13-08-2021
498 keer bekeken 0 reacties

Eind mei is de campagne “Sterk voor Noord” van start gegaan in Leidschendam-Noord. Om te horen wat beter kan in de wijken Prinsenhof hoog, De Heuvel en Amstelwijk, konden bewoners van 25 mei t/m 6 juli een stembiljet invullen.

Eind mei is de campagne “Sterk voor Noord” van start gegaan in Leidschendam-Noord. Om te horen wat beter kan in de wijken Prinsenhof hoog, De Heuvel en Amstelwijk, konden bewoners van 25 mei t/m 6 juli een stembiljet invullen.

In totaal hebben meer dan 700 bewoners laten weten wat er moet gebeuren als het gaat om openbare ruimte, groen, jongeren, veiligheid en nog veel meer. Zij hebben online, aan de deur of op straat hun mening laten horen. Alle ingevulde stembiljetten worden gebruikt voor de “Reisgids voor Noord”, waarin staat waar de komende 20 jaar aan gewerkt gaat worden en hoe de eindbestemming eruit ziet.

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar wat er uit alle ingevulde stembiljetten is gekomen. Daarom geven wij u graag een voorproefje. In de onderstaande tabel ziet u op welke thema’s het vaakst is gestemd:

Openbare ruimte meest populaire thema
De thema’s Openbare Ruimte, Veiligheid en Wonen zijn verreweg het meest aangevinkt. Afvalproblematiek is in de toelichting bij Openbare Ruimte het vaakst genoemd, maar er zijn ook veel positieve reacties gekomen op bijvoorbeeld de hoeveelheid groen in de wijken. Bij het thema Veiligheid heeft meer dan de helft van de bewoners een opmerking geplaatst over hangjongeren. Bij het thema Wonen werd regelmatig het achterstallig onderhoud genoemd in de toelichting. De stembiljettenactie was een belangrijke stap samen met bewoners en organisaties in Leidschendam-Noord om de “Reisgids voor Noord” te maken. Lees meer resultaten in bijgevoegde infographic.

Hoe verder
In de komende periode wordt verder gesproken met bewoners en organisaties over de wijken, de resultaten die zijn opgehaald en hoe de resultaten van dit participatietraject worden omgezet in acties. Wilt u deelnemen aan deze gesprekken, stuur dan een e-mail naar sterkvoornoord@leidschendam-voorburg.nl en geef aan in welke wijk u woont (De Heuvel, Amstelwijk of Prinsenhof hoog).

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen