Vraag de Schoolspullenpas aan voor 1 juni

02-04-2021
172 keer bekeken 0 reacties

Voor gezinnen met een laag inkomen zijn de jaarlijkse schoolspullen een grote investering. De gemeente helpt deze gezinnen met de Schoolspullenpas. Met het tegoed op de pas kunnen zij schoolspullen kopen bij verschillende winkels in de gemeente.

De Schoolspullenpas is van 1 april tot en met 31 mei 2021 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

De Schoolspullenpas kan worden aangevraagd via de website van Leergeld (beschikbaar vanaf 1 april). Op de site staat ook een overzicht met winkels waar de pas geldt.

Wethouder Nadine Stemerdink: “Of het nou gaat om een rekenmachine, schriften of een mooie agenda. De schoolspullen zijn ieder jaar weer een flinke uitgave. Met de Schoolspullenpas hoeven gezinnen met een lager inkomen zich daar geen zorgen over te maken. Zo kan hun kind gewoon blijven meedoen met de leeftijdsgenootjes op school.”

Tegoed

Voor kinderen op de basisschool is het tegoed € 100. Zij kunnen ook kiezen voor een tablet in plaats van het tegoed. Kinderen op de middelbare school of mbo-bol kunnen voor € 200 aan schoolspullen kopen. Zitten kinderen in de brugklas, dan krijgen zij een Schoolspullenpas met € 300 tegoed.

Voorwaarden

De Schoolspullenpas is aan te vragen wanneer kinderen al een Ooievaarspas hebben en in Leidschendam-Voorburg wonen. De Ooievaarspas moet apart worden aangevraagd via de regelingen voor minima op deze site.

Contact over de Schoolspullenpas

Inwoners die vragen hebben over hun Schoolspullenpas kunnen contact opnemen met Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. E-mail: schoolspullenpas@leergeldleidschendam-voorburg.nl of door te bellen met telefoonnummer 06 23 33 95 39 (bereikbaar op maandag- en donderdagochtend van 9:00 uur tot 12:00 uur).

Kindpakket

De Schoolspullenpas is onderdeel van het Kindpakket. Dit pakket bevat verschillende regelingen die gezinnen met een laag inkomen financieel kunnen steunen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina over het Kindpakket op deze site.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen