Hufterig gedrag moet stoppen

29-10-2020
260 keer bekeken 0 reacties

Na een relatief rustige periode zijn we de afgelopen avonden opnieuw geconfronteerd met autobranden. Alle mogelijke middelen worden ingezet om de daders te pakken: inzet van de politie, toezicht en handhaving van de gemeente en buurtpreventie.

Burgemeester Tigelaar: “De autobranden raken niet alleen de mensen die het treft. Het zorgt voor een gevoel van onrust en onveiligheid in de wijk. Afgelopen maanden zijn we met politie, buurtpreventie, buurtvaders, Sport en Welzijn en casemanagers actief geweest in de wijk, dat is deze hele periode doorgegaan.”

Op dit moment is het rustig op straat en treffen we geen grote groepen jeugd aan. We zijn verrast door deze nieuwe autobranden. De Driehoek (Teamchef Politie, Gebiedsofficier OM en Burgemeester) komt met spoed bij elkaar om de strategische inzet af te stemmen en welke extra inzet en maatregelen mogelijk zijn. Zo wordt bijvoorbeeld in de komende maanden wederom particuliere beveiliging ingezet.

“We trekken alle mogelijke middelen uit de kast, want dit hufterige gedrag moet stoppen. Schade en vernielingen aanbrengen aan andermans eigendommen is laf en onacceptabel. Want deze schandalige acties, die mensen persoonlijk treffen, moeten stoppen. Daar werken we dag en nacht aan, zichtbaar en onzichtbaar in de wijk. Het blijft lastig om de daders op heterdaad te betrappen, om sporen na een brand veilig te stellen. Maar we gaan onverminderd door, met toezicht en onderzoek, zodat de rust terug keert in de wijk. En nogmaals de oproep: we kunnen alle ogen en oren gebruiken in de wijk, ziet u iets, weet u iets, meldt het, dat kan ook anoniem”, aldus burgemeester Tigelaar.

Deel informatie
Heeft u naar aanleiding van de autobranden iets gezien of gehoord? Of heeft u informatie die het onderzoek naar de dader(s) kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Ziet u iets verdachts? Bel dan direct 1-1-2.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen