Gemeente snoeit beplanting in Prinsenhof en De Heuvel/Amstelwijk

20-05-2020
120 keer bekeken 0 reacties

Woensdag 20 mei is de gemeente gestart met het verwijderen van zaailingen en het snoeien van heesters in de wijken Prinsenhof en De Heuvel/Amstelwijk in Leidschendam.

Door het weghalen van deze beplanting verbeteren de zichtlijnen, zodat bij ongewenst gedrag in de openbare ruimte sneller opgetreden kan worden. In genoemde wijken heerst al enige tijd onrust; er zijn vernielingen en tientallen auto's gingen in vlammen op.

Bomen worden niet gerooid. Het gaat om de zaailingen en heesters -zoals vlier en ligusters- in grote heester- en boomvakken. Na verloop van tijd groeien deze planten volledig uit. Door intensiever onderhoud zorgt de gemeente dat de heesters niet opnieuw te groot of te dicht begroeid raken en de zichtlijnen behouden blijven. Tijdens de werkzaamheden wordt steeds gecontroleerd of er vogelnesten aanwezig zijn. Is er een nest, dan wordt de betrokken beplanting op dat moment niet verwijderd. Een vogeldeskundige is bij de werkzaamheden aanwezig.

Op maandag 18 mei vond in de gemeenteraad een debat plaats over de onrust in de wijken. Daarin is het besluit genomen om over te gaan tot deze werkzaamheden in het belang van de sociale veiligheid. Eerder heeft de burgemeester in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om aan 6 personen een gebiedsverbod voor 3 maanden op te leggen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen