Buurtpreventie, helpt u mee?

27-05-2020
96 keer bekeken 0 reacties

Wilt u zich inzetten voor een prettige en veilige woonomgeving? De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden voor de buurtpreventieteams.

In de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn 13 vrijwillige buurtpreventieteams actief. Zij zijn de oren en ogen van hun buurt en zijn alert op criminaliteit, overlast en ander ongewenst gedrag. De teamleden houden contact met de buurtbewoners om hen te informeren en zijn aanspreekpunt voor hun vragen. Zorgen op het gebied van veiligheid worden doorgegeven aan de gemeente en politie, die hier vervolgens mee aan de slag gaan.

De buurtpreventieteams bepalen zelf wanneer en hoe vaak zij door hun buurt lopen. Gemiddeld loopt een teamlid twee keer per maand mee. De gemeente biedt trainingen en materialen, waardoor de teams herkenbaar zijn voor de buurt en hun werk goed kunnen doen.

Aanmelden of meer weten?

De gemeente is op zoek naar enthousiaste nieuwe teamleden uit alle wijken, maar gezien de onrustige tijd in Leidschendam-Noord geldt deze oproep in het bijzonder voor de bewoners uit de wijken Prinsenhof, Amstelwijk en Heuvelwijk. Bent u 18 jaar of ouder en heeft u interesse om een van de team te versterken? Mail dan naar ikhouvanmijnbuurt@lv.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen