Maatregelen Leidschendam-Noord geïntensiveerd

24-06-2020
134 keer bekeken 0 reacties

Na weken van betrekkelijke rust waren er de afgelopen paar dagen weer autobranden. Burgemeester Tigelaar heeft samen met de politie en het OM besloten extra maatregelen te nemen.

Maatregelen

Er worden extra camera’s geplaatst op locaties in de Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel. De intensieve extra nachtelijke surveillance van de politie wordt gecontinueerd en er wordt op korte termijn particuliere beveiliging ingezet voor extra ogen en oren in de wijk.

Burgemeester Tigelaar: “Autobranden, vernielingen, overlast door hangjongeren: we tolereren het niet. We nemen samen met de politie extra maatregelen. De politie is dag en nacht druk bezig om de dader(s) van de autobranden en andere delicten op te sporen. Ook de handhavers van de gemeente spreken mensen die overlast veroorzaken aan, én er komen extra beveiligers. Alles is er op gericht om de daders van de autobranden op te sporen. De daders moeten worden gestraft, dat staat buiten kijf. Dit criminele gedrag heeft een grote en negatieve invloed op het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners. Daarom krijgen de wijken in Leidschendam-Noord de komende periode extra aandacht van de gemeente. Met enkel repressie komen we er niet. We willen werken aan een veilig en leefbaar Leidschendam-Noord voor langere tijd.”

Onderzoek

Het intensieve onderzoek naar de brandstichtingen door de politie gaat onverminderd door. De branden worden geanalyseerd en er vindt zowel sporenonderzoek als buurtonderzoek plaats. Camerabeelden worden verzameld en geanalyseerd. Tot op heden heeft dit onderzoek nog niet geleid tot aanhoudingen. Het verband tussen de eerdere autobranden en de autobrand bij de Valkhof afgelopen nacht wordt nog onderzocht. Dit verband is nog niet zeker.

Investeren in de wijk

Het is de verwachting dat veel inwoners in Leidschendam-Noord niet op vakantie gaan en thuisblijven. Sport en Welzijn heeft net als ieder jaar een zomerprogramma opgesteld. Dit programma geeft jongeren een recreatieve dagbesteding en versterkt de verbinding in de wijk. Ook wordt er gewerkt aan het versterkingsprogramma voor de Prinsenhof en aanpalende wijken. Een integrale aanpak in de wijken, gericht op een lange termijn.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen