“Als er vrijwilligers zijn die het Heuvelfeest weer op wil pakken, dan help ik graag mee”

“Al mijn hele leven woon ik in De Heuvel, bijna 50 jaar nu. Ik woon zelfs al die jaren al in dezelfde straat! Het is hier prettig wonen, het is rustig, groen en heel centraal gelegen, dicht bij de winkels, het ov en het ziekenhuis.

Ik heb in deze vijftig jaar al flink wat renovaties van de woningen meegemaakt. De laatste renovatie was van afgelopen mei. Ik heb vijf weken in een andere woning in het complex gewoond. De woningcorporatie heeft onder andere alle ramen met enkel glas vervangen door dubbel glas.

Ik zit nu bijna 20 jaar in de bewonerscommissie en ben intensief betrokken geweest bij de laatste renovatie. Ik miste toen wel een stukje betrokkenheid van buurtbewoners. Als bewoners van het complex mochten we veel zelf beslissen. Maar van de 270 woningen in het complex, waren er tijdens de diverse bewonersavonden niet meer dan 50 bewoners aanwezig. Gelukkig zijn er wel initiatieven om die betrokkenheid te vergroten. Om ook de bewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal te informeren over de renovatie, traden andere bewoners, die bijvoorbeeld Nederlands én Arabisch spreken, tijdens de bewonersavonden als tolk op. Ik vind het heel prettig dat we er met elkaar moeite voor doen om met iedereen te kunnen communiceren. Een tijdje geleden heeft Vidomes bijvoorbeeld het project Lief & Leed straatjes gepresenteerd aan de bewonerscommissie. Dit project zorgt ervoor dat er in jouw straat meer aandacht is voor elkaar, door bijvoorbeeld namens de buurt een bloemetje te bezorgen bij iemand die jarig is of die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Binnenkort horen we hier meer over. Ik hoop dat zoiets werkt om meer betrokkenheid te creëren.

Naast mijn werk voor de bewonerscommissie, beheer ik de Facebookgroep De Heuvel, waar ik diverse berichten in deel. Van coronagerelateerde berichten tot leuke activiteiten van SenW of berichten over het aanbieden van het vuil. Laatst heb ik het bericht van de politie over het Fortnite toernooi gedeeld in de groep. Dat bericht ging bijna viral! Ik hoop dat door deze Facebookgroep buurtgenoten beter weten wat er allemaal georganiseerd wordt. Al is er maar één iemand die door het delen van het bericht mee heeft kunnen doen aan een leuke of leerzame activiteit, dan ben ik al blij.

Ik heb zelf ook een aantal jaar een activiteit mede georganiseerd, namelijk het Heuvelfeest. Het was een erg succesvol evenement, er kwamen wel 2000 bezoekers op af vanuit de gehele gemeente en zelfs daaromheen. Maar ook daarbij merkte ik dat de betrokkenheid van buurtbewoners niet altijd even groot is. Het was heel moeilijk om vrijwilligers te krijgen voor het mee-organiseren van het feest. Dat is één van de redenen dat ik daarmee ben gestopt, hoe jammer ook. Je merkt dat nu, door corona, initiatieven in de wijk sowieso een beetje stilliggen. Mensen zitten ook veel binnen. Straks, als het beter weer wordt, komen we elkaar weer tegen op straat en pakken we het hopelijk weer op. En als er dan een groepje actieve vrijwilligers is die het Heuvelfeest weer nieuw leven in wil blazen, dan help ik graag mee!”

Judith Teunissen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen