Uitbreiding blauwe zone Leidschendam centrum

1915 keer bekeken 0 reacties

De parkeersituatie in Leidschendam Centrum verandert. Het gehele gebied krijgt een blauwe zone.

De gemeente werkt aan een nieuw digitaal parkeerontheffingssysteem. Inwoners van Leidschendam Centrum gaan via dit systeem een parkeerontheffing aanvragen.

Door de weersomstandigheden kan de gemeente in december 2022 geen blauwe lijnen schilderen.

Digitaal parkeerontheffingensysteem

Het digitale parkeerontheffingensysteem heeft een aantal voordelen ten opzichte van het huidige papieren ontheffingensysteem. Met het digitale systeem is direct duidelijk of u in aanmerking komt voor een ontheffing. Ook is het eenvoudiger om wijzigingen door te geven. Er is ook een bezoekersregeling. Er kan één kenteken op de digitale bezoekersontheffing worden aangemeld. Mensen die in een gebied wonen waar zij al een papieren ontheffing voor hebben en een papieren bezoekersontheffing, kunnen deze blijven gebruiken tot de geldigheidsdatum is verlopen. 

Geldigheid ontheffingen

Ontheffingen zijn niet geldig in het kernwinkelgebied waar een parkeerschijfzone met een maximale parkeerduur van 1 uur van kracht is. Dit gebied is rood op onderstaande kaart.

Ontheffingen voor bedrijven en bezoekersontheffingen zijn niet geldig in de parkeergarage Damplein.

Bewoners van onderstaande adressen met een parkeerontheffing kunnen alleen parkeren in de parkeergarage Damplein: Damlaan, Damplein, Damstraat, Kerkstraat, Molenpad 2C t/m 2G, Sluiskant, Sluisplein, Venestraat 4/4A/4B/4C/6, Zaagmolenstraat 71 t/m 79 (oneven) en 112 t/m 134 (even).

Evaluatie

Ongeveer een jaar na de ingangsdatum van de uitbreiding van de blauwe zone wordt de parkeerdruk en de beleving hiervan gemeten. Het is de bedoeling dit te doen na de oplevering van het parkeerterrein achter de Leidsekade. Het is namelijk de verwachting dat dit parkeerterrein verlichting van de parkeerdruk zal bieden.

Kaartje uitbreiding blauwe zone Damcentrum

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft in december 2021 de plannen voor de uitbreiding van de blauwe zone in Leidschendam centrum vastgesteld. Lees dit besluit in de Raadsbrief vaststelling uitbreiding blauwe zone Damcentrum

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen