Combinatie 5: Nieuwe brug één richting Leidschendam uit + aanvullende maatregelen

Marijke van Doeland 15-05-2019
2690 keer bekeken

Nieuwe brug één richting Leidschendam uit + oplossing aansluiting brug + geen verkeerslicht Sluisbrug + selectieve toegang oud gebied

Intensiteiten
Door het toepassen van de selectieve toegang mogen minder voertuigen door het gebied rijden. Dit zorgt ervoor dat bij de drie bruggen bijna allemaal een intensiteit hebben richting de 6000. De Sluisbrug is hierbij het rustigst met 3500 auto’s.

Wachttijden
Er is een beperkte toename van de vertraging bij de kruispunten bij deze combinatie, ondanks dat er door selectieve toegang minder verkeer door het gebied gaat.

Met name de extra aansluiting van het kruispunt bij de nieuwe brug op de Vlietweg leidt hiertoe. Ook is meer belasting bij de Dokter van der Stamstraat waar de aansluiting richting de nieuwe brug is gemaakt.

Voertuigverliesuren
De voertuigverliesuren nemen beperkt af ten opzichte van de basisvariant tot 120.

Aanvullende opmerking
De maatregelen zijn apart van elkaar doorgerekend. Hierdoor zijn bij de maatregel van de selectieve toegang niet de maatregelen voor de optimalisatie van de nieuwe brug en het verwijderen van het stoplicht in deze doorrekening meegenomen. Er is dus alleen gekeken naar het effect van het toevoegen van selectieve toegang voor het oude gebied bovenop het aanleggen van een extra brug in één richting.

Peiling
Heeft deze combinatie uw voorkeur of vindt u dit juist de minst aantrekkelijke combinatie? Via dit formulier kunt u ons dit laten weten.  

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen