Kunstwerk

Op de fiets- en voetgangersbrug is een kunstwerk geplaatst. Dit kunstwerk heeft de naam Havennest gekregen.

Wethouder Bianca Bremer heeft 'Het Havennest'  bij de fiets- en voetgangersbrug in Plaspoelhaven onthuld. De onthulling ziet u in dit filmpje van Midvliet.

Zij deed dit door een emmer water over het kunstwerk te gooien: een oud gebruik in de roeisport. In dit filmpje van Midvliet  ziet u de plaatsing van het kunstwerk 

Ontwerp

Het bronzen kunstwerk  is ontworpen en gemaakt door Space cowboys, in opdracht van de Vof Leidschendam Centrum. De haven is vergroot en de brug is aangelegd. De Vof Leidschendam Centrum wilde de nieuwe brug verbijzonderen en tevens een baken /icoon toevoegen voor het omliggende gebied. "Het Havennest” is een resultaat van een prijsvraag in 2018 aan drie kunstenaars, waaruit omwonenden en toekomstig omwonenden dit kunstwerk hebben gekozen.

Havennest

Het kunstwerk verwijst op verschillende manieren naar de omgeving. Zo verwijst de boom, naar de oorspronkelijke vegetatie in de omgeving. De bronzen takken en twijgen boven op de boom vormen een Kolibrischeepje, die nog in Stompwijk worden gemaakt, en is een indirecte verwijzing naar de Van Ravesteyn werf. Daarnaast stelt  “het Havennest” ook een nestje voor zoals watervogels dat op het water maken.

In het filmpje van Midvliet ziet u een gedeelte van het maakproces, met name het in brons gieten van het kunstwerk.

In het brons geiten van het kunstwerk

Werkzaamheden voor het kunstwerk aan de brug

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen