Westeinderpolder

02-11-2023 0 reacties

De beste plek voor Stompwijk om de komende 20 jaar organische groei toe te staan mbt de juiste mix van betaalbare woningen voor starters, senioren en gezinnen.

In de afgelopen 20 jaar is er nauwelijks gebouwd in Stompwijk. Jongeren konden geen woning vinden en moesten noodgedwongen het dorp verlaten. Ouderen werd geen perspectief geboden op een geschikte ouderenwoning.

Dit gaat ten koste van de vitaliteit van Stompwijk!

Wij zijn van mening dat het in stand houden van voorzieningen alleen mogelijk is als er ook perspectief geboden wordt aan zowel jong als oud om wél nieuwe woningen in Stompwijk te kunnen bewonen.

Na gesproken te hebben met verschillende maatschappelijke organisaties, ondernemers, de woningcorporatie en vele Stompwijkers denken wij dat de Westeinderpolder, binnen de nieuwe Veenpolderseweg, de beste lokatie is. Hier is de verkeeronstluiting mogelijk zonder dat er extra verkeersdruk op de Doctor van Noortstraat ontstaat. In dit gebied is er genoeg ruimte voor een landelijke wijk met veel groen. Daarnaast ligt de Westeinderpolder op loop-en fietsafstand van alle voorzieningen binnen het dorp.

Een groene wijk van lage dichtheid, met veel ruimte voor park, natuur, spelen, wandelen, sporten, etc. Een wijk die organsiche kan groeien in overeenstemming met de kwalitatieve en kwantitatieve woningbehoefte van de Stomwijkers.

Lat: 52.0980538822724
Long: 4.46936138893943

Een momentje...

0  reacties

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen