Maak delftsekade alleen bestemmingsverkeer of zelfs 'woonerf'

06-10-2023 0 reacties

Het lost misschien het probleem van sluipverkeer niet op, maar wellicht helpt het een beetje. De delftsekade (en dus ook regthuysstraat en oude raadhuisstraat) autoluw maken. Dus alleen voor mensen die er wonen, werken of op bezoek gaan etc. Misschien zelfs de kade aan het water anders indelen voor voetgangers en fietsers en soms dus een auto. En dan misschien woonerf maken zodat er stapvoets gereden moet worden. Het uiterlijk van de weg zou in iedergeval moeten ontmoedigen om hard te rijden.

Het lost misschien het probleem van sluipverkeer niet op (wat mijn grootste ergenis is) , maar wellicht helpt het een beetje. De delftsekade (en dus ook regthuysstraat en oude raadhuisstraat) autoluw maken. Dus alleen voor mensen die er wonen, werken of op bezoek gaan etc. Misschien zelfs de kade aan het water anders indelen voor voetgangers en fietsers en sporadisch dus een auto. En dan misschien zelfs woonerf maken zodat er stapvoets gereden moet worden. Het uiterlijk van de weg zou in iedergeval moeten ontmoedigen om hard te rijden. Het zou meer 'boulevard' moeten worden.

Verder zoals andere ook al benoemen, zou natuurlijk het verkeer over de sluis en in het hele gebied leidschendam-zuid en damcentrum drastisch moeten veranderen. Dit kan zo niet langer! Meerdere keren per week file en niet weg kunnen komen met de auto vanaf mijn huis. 

Lat: 52.0794428321312
Long: 4.39556309928949

Een momentje...

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen