Zelf cadeautjes maken

Toen Ferosa een paar jaar geleden op zoek ging naar een naaicursus in haar buurt, kwam ze terecht bij wijk- en dienstencentrum De Plint van Woej. “Ik ontdekte ineens zoveel activiteiten waarvan ik niet wist dat ze in mijn buurt te doen waren!”

Omdat Ferosa vooral in de avonden werkte en overdag wat meer tijd had, besloot ze zich aan te melden als vrijwilliger bij het wijkcentrum. Enthousiast somt ze allerlei activiteiten op waar zij bij betrokken is. De rommelmarkt, de boekenmarkt, het repair café, de weggeeftafel, de hobbyclub. “Die laatste begon als naaiclub. Tot ik iets zag dat ik graag zelf wilde maken, maar daarvoor moest je kunnen haken. Daarom heb ik iemand gezocht die mij, en anderen, kon leren haken. Nu sluiten er steeds nieuwe mensen aan die zelf iets willen leren of die anderen iets kunnen leren. Kaarten maken, breien, we doen van alles. Ik vind het zo leuk dat ik er zelf ook weer elke keer van leer.”

Bij de hobbyclub worden ook allerlei cadeautjes gemaakt. Een idee dat Ferosa eerder heeft opgedaan toen ze meedeed aan het project de Kunst van het Rondkomen. “Als je zelf cadeautjes kunt maken, hoef je nooit meer een verjaardagsfeestje over te slaan omdat je geen cadeautje kunt betalen. We maken bijvoorbeeld speldenkussentjes van restjes stof. En tasjes van kapotte paraplu’s, een oude blouse, een kapotte spijkerbroek of versleten stropdassen. We vouwen ook doosjes, waarin je een cadeautje kunt verpakken.“

Inmiddels heeft Ferosa een andere baan en werkt ze ook regelmatig overdag. Daarom is er soms iets minder tijd voor vrijwilligerswerk. Maar als het even kan, sluit ze op vrijdagochtend graag aan bij de koffieochtend. “Elke keer komen er weer nieuwe mensen. Een buurvrouw die graag met anderen de Nederlandse taal wil oefenen, of een buurman die graag meer mensen uit de wijk wil leren kennen. Ik introduceer ze bij de anderen, daarna gaat het contact eigenlijk vanzelf. Dat maakt het vrijwilligerswerk ook zo mooi. Ik help anderen om nieuwe contacten op te doen, maar ik geniet zelf ook van het werken met een gezellig team vrijwilligers en het ontmoeten van nieuwe mensen.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen