Niets te doen? Stompwijkse jeugd organiseert het zelf

Wat willen jullie graag doen? Toen die vraag aan kinderen uit Stompwijk werd gesteld, kwamen ze met allerlei ideeën. Met wat hulp van betrokken buurtbewoners, maatschappelijke organisaties en de gemeentelijke gebiedsregisseur, hebben ze nu een aantal van deze activiteiten ook mede georganiseerd.

Helpen met versieren van het Dorpspunt. Deelnemen aan de jury om de mooiste versierde fietsjes en stoepkrijttekeningen te kiezen. Prijzen uitreiken. Een muzikaal karaokeoptreden geven. 1 voor 1 sommen Lewis, Naif, Melis, Jailey, Zoë en Chris de activiteiten op waar ze afgelopen Koningsdag aan mee hebben gedaan. Deze en andere kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar, hebben geholpen met het voorbereiden en het begeleiden van de activiteiten.

In de meivakantie zijn de jonge Stompwijkers daarnaast begonnen aan een streetart workshop. Met graffiti hebben ze hun creatieve vaardigheden geoefend. Nu oefenen ze nog op grote borden, ze hopen uiteindelijk hun creatieve vaardigheden te kunnen uiten op een muurtje van een tunnel.  

Op het wensenlijstje van de jongeren staan nog meer activiteiten. “Lasergamen!” roepen ze in koor als je vraagt wat zij het liefste zouden willen doen. Maar daarnaast hopen ze ook dat er meer activiteiten worden georganiseerd in de zomer. Een soort vakantieweek, zoals die er tot een aantal jaar geleden was. Met voetbal, allerlei spelletjes, knutselen, hutten bouwen of zelfs een mini-kermis.

Of ze dan weer willen helpen bij het organiseren? “Jazeker, ik vind het echt leuk om samen met andere kinderen bezig te zijn en elkaar te helpen. Tijdens de coronacrisis hebben we het gemist om leuke dingen te doen. We zijn echt blij dat dat nu weer kan”, vertelt Zoë. “Het is ook leuk om mee te mogen denken over welke activiteiten er moeten komen”, vertelt Melis. “Maar alleen als we daarna zelf ook weer mee mogen doen aan de activiteiten”, besluit Naif lachend.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen