Competitie én vriendschappen op het veld

Nick HeijsteegFoto: Esther Fotografeert

Maar liefst 6 dagen per week is Nick Heijsteeg (19) te vinden op de voetbalvelden van Forum Sport. De helft van de tijd om zelf te trainen, de andere dagen brengt hij alles wat hij heeft geleerd over op jongere kinderen.

Na een drukke dag in de schoolbanken, Nick studeert voor fysiotherapeut, gaat hij het liefst met een bal het veld op. “Lekker alle inspanning van de dag er even uit rennen, en daarna met vrienden een balletje trappen. Dat is mijn manier van ontspannen.”

Toen Nick 6 jaar geleden voor het eerst bij Forum Sport kwam, kende hij daar nog niemand. Maar inmiddels heeft hij er een hechte vriendengroep. “Ik zie Voorburg een beetje als een dorp, en die dorpse sfeer hangt hier ook. Bijna iedereen kent wel iemand die jij ook kent. Niet alleen op het veld, we zien elkaar ook daarbuiten. We gaan soms bijvoorbeeld een drankje doen in het weekend, of we gaan samen varen.”

Nick vertelt ook enthousiast over het contact met jongere leden van de voetbalclub. “Ik train nu kinderen van een jaar of 11. Ik vind het leuk dat ik ze iets kan leren, maar ik kan ook erg met ze lachen. Het hoeft voor die kinderen allemaal niet zo serieus.”

Serieus is Nick wel over de competitie. “Ik kan een week lang nagenieten van een goede wedstrijd. En ja, ik kan ook een week lang balen als we hebben verloren. Ik hou ook van andere sporten, zoals hardlopen. Maar ik ben het beste in sporten die ik met mijn voeten kan doen. En voetballen doe je in een team, dat maakt het extra leuk.”

Nick ziet voor zichzelf ook wel een carrière in de sport. Het liefst wordt hij sportfysiotherapeut. En trainer, op hoog niveau. “Maar ik wil ook zeker zelf blijven spelen. Want voetbal is mijn beweging, mijn ontspanning, mijn passie én mijn manier om vriendschappen te onderhouden. Voetbal staat bij mij echt op nummer 1.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen