Leren, ontdekken en ontmoeten bij de scouting

Luuk SeetzFoto: Esther Fotografeert

Bouwwerken maken, vuur stoken, over de natuur leren. Bij scouting Damherten ziet het programma er elke week anders uit. Luuk Seetz (20) is al meer dan 10 jaar lid en begeleidt nu ook een groep jongere kinderen.

Luuk begon als 8-jarig jongetje bij de Welpen, maar inmiddels is hij lid van de Rovers, een groep voor 18 jaar en ouder. “Ik vind vooral de variatie in het programma heel leuk. De ene keer zijn we heel actief bezig en maken we een lange wandeling of bouwen we een hut van planken en touwen. Maar we doen ook wel eens een quiz of we houden een spelletjesavond.”

Tijdens zo’n spelletjesavond hoeft Luuk niet per sé te winnen. “Ik ben niet echt competitief en hou niet zo van het wedstijdelement. Daarom past scouting beter bij mij dan voetbal of een andere sport.”

Daarnaast is scouting ook erg gezellig, vindt Luuk. “Een aantal leden zit er al net zo lang als ik. Mijn beste vriend bijvoorbeeld, die heb ik 11 jaar geleden hier op scouting leren kennen. We hebben echt een fijne groep. Maar nieuwe leden zijn van harte welkom hoor!”

Sinds een aantal jaar geeft Luuk ook zelf leiding aan de Bevers, een groep jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar. “Elke zaterdag doen we een andere activiteit. Het leuke aan deze leeftijdsgroep is dat ze in de waarom-fase zitten en de hele wereld willen verklaren. Laatst vroeg een jongetje bijvoorbeeld waarom het soms wel regent, en een andere keer niet. Dat heb ik hem toen geprobeerd uit te leggen. Ik vind het mooi dat ik kinderen op die manier iets kan leren. Ik vind het echt elke week een feest.”    

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen