Kletsen tussen de jeu-de-boulesballen

Foto: Esther Fotografeert

Helma Vissers heeft ze altijd in de kofferbak van haar auto liggen: een setje jeu-de-boulesballen. Niet alleen omdat ze zo van de sport houdt, maar ook vanwege de gezelligheid die er omheen hangt.

De liefde voor jeu de boules ontstond jaren geleden tijdens een vakantie in Frankrijk. “Daar werd het op elk dorpspleintje gespeeld. Thuis hebben we meteen een setje boules gekocht en zijn we hier ook gaan spelen, bijvoorbeeld op de camping.”

Als Helma na haar pensioen meer vrije tijd krijgt, besluit ze zich aan te melden bij jeu-de-boulesvereniging Grand Cru ‘82. “Je kunt deze sport tot op heel hoge leeftijd beoefenen. Als je maar een bal kunt vasthouden en met je arm kunt zwaaien. En ik vind het leuk dat er door mannen én vrouwen wordt gespeeld. Met mooi weer praten we vaak nog even na op het terras, met een drankje onder de parasol. Dan waan ik mij echt weer even in Frankrijk.”

Grand Cru ‘82 helpt nieuwe leden graag hun weg te vinden. Zo kun je training krijgen en word je geholpen om teammaatjes te vinden. Meedoen is er echt belangrijker dan winnen. Of toch niet? Helma: “Als ik een wedstrijd speel, komt het competitieve wel in mij naar boven hoor. Dan wil ik het liefst winnen. Maar als ik verlies, dan is de teleurstelling gauw vergeten bij een lekker drankje achteraf en gaan we samen duimen voor een betere uitslag bij de volgende wedstrijd. En daar geniet ik dan weer zo van, dus uiteindelijk staat de gezelligheid dan toch weer centraal.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen