Jong leert oud

Foto: Esther Fotografeert

Ouderen in de omgeving een glimlach bezorgen. Dat is wat de leerlingen van het Corbulo College graag doen. Eind 2021 werden wijkbewoners verrast met zelfgemaakte houten kerstkaarten en een plantje, die door de leerlingen werden rondgebracht. Nu worden ouderen uitgenodigd om naar de school te komen.

En wel voor een Open Atelier op 25 mei 2022.

Derdejaars leerlingen, Annebel van Hulst, Bjorn Braun (niet op de foto) en Zwaan Sokkert zijn samen met hun docent Koos van Doorn druk met de voorbereiding. Tijdens het Open Atelier begeleiden zij samen met andere leerlingen 2 workshops: ‘techniek en technologie’ en ‘creativiteit en design’. Zwaan: “We gaan samen met ouderen dingen in elkaar zetten en hen iets leren over verschillende technieken. En we geven rondleidingen door de school om te laten zien waar we nog meer mee bezig zijn.”

Maar de leerlingen willen ook vooral met hun gasten in gesprek. Bjorn: “Ik vind het leuk om met ouderen om te gaan en verhalen te delen. Hoe ervaren zij deze coronaperiode? Ik kan mij bijvoorbeeld voorstellen dat er mensen zijn die extra eenzaam zijn geworden. Daarom doen we dit ook, we willen vooral dat de bezoekers van het Open Atelier nieuwe mensen leren kennen.”

Wie graag mee wil doen aan het Open Atelier, kan zich aanmelden bij het Corbulo College door te bellen naar 070 387 3630 of een e-mail te sturen naar info@corbulocollege.nl.. De leerlingen kijken er in ieder geval naar uit om de ouderen uit de buurt een fijne middag te bezorgen. “Want als zij een glimlach hebben, krijgen wij die ook”, besluit Zwaan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen