Hinkelbaan voor een levendige buurt

Foto: Esther Fotografeert

Veel kinderen die in Stompwijk naar school gaan, lopen er dagelijks langs. Of springen er overheen. De hinkelbaan op het Hazepad. Deze is gemaakt door Elly de Waal en wordt nog uitgebreid.

“Buitenspelen is vertier voor iedereen. Voor de kinderen die van en naar school hinkelen, springen en andere capriolen uithalen. En voor omwonenden. Of het nu de passanten zijn die langs het pad hun hond uitlaten of mensen die van achter hun raam uitkijken op spelende kinderen: het enthousiasme zorgt vaak voor een glimlach. De hinkelbaan is ook aanleiding om herinneringen aan vroeger op te halen en een praatje te maken met anderen. En ook wie geen kind meer is, mag er natuurlijk hinkelen en zelf weer eens buitenspelen. Zo wordt jong en minder jong met elkaar in contact gebracht.”

De hinkelbaan is niet het enige project van Elly dat verschillende leeftijden met elkaar verbindt. “Samen met kinderen hebben we 5 oude fietsen beschilderd. Met oudere dorpsgenoten hebben we er vervolgens plantenbakken aan gehangen. De fietswrakken, die gedoneerd zijn door dorpsgenoten, zijn op die manier door jong en oud omgevormd tot kunst, die nu op verschillende plekken in het dorp staat. Zo kunnen anderen er ook weer van genieten.” Net als van de ruim 120 vogelhuisjes, die Elly samen met dorpsgenoten heeft beschilderd en verspreid over Stompwijk heeft opgehangen. En KLEURRIJK, een creatief atelier dat de Stompwijkse heeft opgericht in het Wijndaelercentrum in Den Haag. “Ik vind het mooi om ergens samen creatief bezig mee te zijn en ondertussen allerlei gesprekken te laten ontstaan. Kunst en creativiteit verbinden mensen vanzelf”, besluit Elly.  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen