Samen eten en praten over meer dan voetbal

Foto: Esther Fotografeert

Verenigingen hebben vaak een groot sociaal netwerk. Daarom wil RKAVV meer zijn dan alleen voetbal. Onder de naam Wij zijn RKAVV, opgericht door Marcel Gräffner, worden maatschappelijke activiteiten georganiseerd. Onder meer Buurtresto, speciaal opgezet om mensen met elkaar in contact te brengen.

Alexandra Verbeek is sinds enkele jaren het gezicht van deze maandelijkse activiteit. “Ik doe dit samen met zo’n 10 andere vrijwilligers. We bedenken het menu, doen de inkopen, snijden en koken alles vers, dekken de tafels, beantwoorden vragen van bezoekers en ruimen samen alles op. En dan beginnen we meteen met het voorbereiden van de volgende editie. Ik denk dat ik wel 16.000 stappen loop op zo’n avond, maar wat is dat de moeite waard!”

De kantine van RKAVV is elke maand gevuld met zo’n 65 gasten. Tijdens de lockdown kon het Buurtresto niet doorgaan. “Onze bezoekers komen om elkaar te ontmoeten en contacten te leggen. Als ze dan in kleinere groepen opgesplitst moeten worden of op afstand moeten zitten, dan werkt dat niet. Dus zijn we een paar maanden lang maaltijden aan huis gaan bezorgen. We hebben in totaal wel 1.400 maaltijden weggebracht. En tussendoor heb ik alle vaste gasten meerdere keren gebeld, om zo toch contact te houden.”

Gelukkig kon het Buurtresto in oktober en november weer samenkomen. Begin december was het vanwege de maatregelen helaas niet mogelijk, maar Alexandra hoopt dat ze zo snel mogelijk weer van start kunnen. Want hoewel het hard werken is, geniet ze vooral van het Buurtresto. “Ik wist van tevoren niet dat ik zoveel affiniteit zou hebben met ouderen. Ik ben elke keer weer onder de indruk van hun verhalen en hun enthousiasme. En van hun veerkracht en hoe ze zich steeds weer aanpassen aan de coronamaatregelen. En dat ik hen dan blij kan maken met een gezellige maaltijd, dat is toch gewoon fantastisch?”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen