Buddy helpt je een stapje op weg

Foto: Esther Fotografeert

Voor wie behoefte heeft aan meer sociale contacten, maar niet goed weet hoe je dit het beste kunt aanpakken, zijn er verschillende maatjesprojecten. Ronald Middel is sinds bijna 2 jaar actief als vrijwilliger voor Buddy Netwerk

In die tijd heeft hij verschillende plaatsgenoten een stapje op weg geholpen. “Wat je met je maatje doet, is heel erg afhankelijk van de persoon zelf. Ik heb bijvoorbeeld kleine klusjes gedaan met iemand die graag nog wilde klussen, maar vanwege beginnende dementie niet altijd meer wist hoe het moest. Met een ander maatje drink ik eens per week koffie. We kletsen dan over zijn hobby’s van vroeger. En over de gevolgen van een herseninfarct, waar we helaas allebei mee te maken hebben gehad. Hij vindt het fijn om te praten met iemand die hem begrijpt.”

Ronald benadrukt dat hij geen maatschappelijk werker is. “Maar ik ga wel in gesprek met mijn maatjes en kijk of ik kan helpen om ze in een bepaalde richting te laten denken. Tot voor kort was ik bijvoorbeeld buddy van een dame. Haar wereldje werd de laatste tijd heel klein. Maar ze wilde nog zo graag wandelen en naar buiten. We zijn een tijdje samen op pad geweest, om te ontdekken wat er allemaal te doen is. Nu heeft ze mij niet meer nodig en gaat ze weer zelfstandig de deur uit en dingen ondernemen.”

Wie een paar uur per week overheeft, kan zich aanmelden via www.buddynetwerk.nl. Een aanrader voor wie het leuk vindt om iets voor een ander te betekenen, vindt Ronald. “Je brengt iets, maar het brengt jou ook iets. Je krijgt er gezelligheid en dankbaarheid voor terug. Vooral in deze tijd is de vereenzaming groot. Wat is er mooier dan zien dat iemand een beetje in de put zit, maar dat hij door een kopje koffie met jou weer helemaal happy wordt?”  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen