Potje voor al het lief en leed

Foto: Esther Fotografeert

Karin Janssen zei haar buren in de Velthuijsenlaan in Leidschendam altijd al wel gedag. En bij bijzondere gebeurtenissen deed ze vaak een kaartje in de bus. Sinds een half jaar is de straat nu ook een echte Lief & Leedstraat geworden.

“Dat wil zeggen dat we als straat, met dank aan Woej en Vidomes, een potje hebben om kleine attenties te regelen”, legt Karin uit. “Bij leuke gebeurtenissen, zoals een geboorte, nieuwe buren of een verjaardag. Maar ook bij ziekte of verdriet.”

Een attentie kan bijvoorbeeld bestaan uit een kaartje, een bloemetje of iets lekkers. Er komt ook een kerstkaart voor de hele straat. “Dat doen we echt samen. De ene buurman bood aan om te helpen met het maken van de kaarten. Andere buren willen weer helpen met bezorgen. We waren altijd wel een vriendelijke straat, maar je merkt dat mensen nu nog gemotiveerder zijn en een beetje op elkaar letten. Als we nu merken dat we iemand al even niet meer hebben gezien, wordt daarover gesproken. Dan gaan we na of er misschien iets aan de hand is en of we iets voor die persoon kunnen doen. Ik vind dat mooi om te zien. Het is zo belangrijk om de gezichten achter de voordeuren in je eigen straat te kennen en er voor elkaar te kunnen zijn als het nodig is. Al is het soms maar voor een vriendelijk woord.”

Als Karin wordt gevraagd om één bijzonder verhaal uit te lichten over buren die iets hebben gekregen vanuit de Lief & Leedpot, kan zij zo snel niet kiezen. “Het zijn vooral de reacties die mij bijblijven. Iedereen is altijd zo enthousiast. Ik hoor wel eens dat ze nu het gevoel hebben dat er aan iedereen wordt gedacht. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen